Frivillige

Hvert år har flere hundrede af dygtige, entusiastiske og arbejdsomme frivillige en helt afgørende rolle for, at SPOT kan køre professionelt og smertefrit. Samtidig er du som frivillig med til at skabe og sprede den gode stemning på hele festivalen, da du er en del af SPOTs ansigt udadtil i kontakten med gæsterne, musikerne og de andre frivillige.

Når du er frivillig, er udgangspunktet, at der arbejdes én dag (timeantallet, der skal arbejdes, afhænger af vagten), og så har du resten af festivalen fri til at høre musik og nyde den gode stemning.

Som frivillig bliver du en del af et kollektiv af engageret og uundværlig arbejdskraft, der virkeligt formår at få tingene til at lette – og som er med til at sætte spot på dansk og nordisk musik både indenlands og udenlands. Derudover får du en fuld SPOT-billet samt forplejning under din vagt.

Når du har fri, kan du indløse dine tildelte øl/vand billetter i vores flotte frivilliglounge: FriVilla. Mange af vores frivillige bliver bidt af det og vender tilbage år efter år, men vi kan altid bruge flere, så tilmeld dig gerne, hvis ovenstående lyder som noget for dig.

Meld dig som frivillig

Tilmeldingen som frivillig til SPOT 2019 er nu åben. Har du lyst til at være en del af holdet, kan du læse mere om de forskellige arbejdsopgaver og -områder herunder, før du tilmelder dig.

Arbejdsopgaver

For at gøre det nemmere for dig at ønske, hvilket område du gerne vil arbejde med, har vi lavet en beskrivelse af de forskellige arbejdsopgaver herunder.

Det er en god idé, at du husker det praktiske tøj, når du skal være frivillig. Gem festtøjet og danskeskoene, til du har fri.

Opbygning/nedtagning/oprydning

Har du lyst til at nyde hele festivalen uden at skulle arbejde samtidig, og har du tid til at komme før selve festivalen starter, eller efter afslutningen af festivalen, så er muligheden her. Hvis du har mod på at finde din indre handyman frem, så kom og deltag i de hyggelige stunder med de andre fremmødte for sammen at bygge de fysiske rammer for festivalen op ved bl.a. at opsætte hegn, lys, strøm og alt, hvad der ellers hører til på festivalen.

Måske du har lyst til være med til at pille ovennævnte opstilling ned igen og føre festivalpladsen tilbage til den tilstand, vi modtog den i, da vi startede. Vi søger folk til disse opgaver, der ikke er bange for at smøge ærmerne op og måske få lidt sved på panden. Hvis du vil arbejde på din muskelmasse, er det her, du skal slå til.

Sweeping

Som sweeper er du med til at give publikum et godt indtryk af SPOT, da det er dig, der er med til at holde koncertområderne rene. Selve opgaven som sweeper går ud på at samle det affald, der måtte være rundt omkring på festivalpladsen. Det er altså dig, der er med til at polere SPOTs ansigt udadtil.

Sweeping er ideelt for dig, der ønsker at hygge dig samtidig med, at du udfører et vigtigt stykke arbejde på festivalen. Vagterne er fordelt på alle tider af døgnet i og omkring SCC. Det betyder, at du vil få rig mulighed for at høre en masse god musik, imens du sweeper.

Stagehand

Som stagehand vil din primære arbejdsopgave være at slæbe musikudstyr og andet grej frem og tilbage mellem A og B. Indimellem skal det gå stærkt. Det sker umiddelbart før, et band går på, og umiddelbart efter et band går af, men når først koncerten er i gang, går tjansen mere stille for sig med mulighed for indimellem at holde fri. Her skal du blot sørge for, at der hele tiden er kaffe på kanden og se til, at de folk, der ellers arbejder omkring scenen har, hvad de skal bruge.

Som stagehand kan du have en lille smule mere arbejdstid end andre frivillige, men til gengæld vil der være perioder i løbet af vagten, hvor du egentlig bare kan slappe af og nyde musikken, fordi der ikke er så meget at lave. Det vigtigste er faktisk, at du er stabil og kan tage fat, samt at du trives både i stressede og stille perioder. Typisk vil I arbejde 3-6 stykker sammen. Det er en fordel, hvis du selv er musiker og har kendskab til instrumenter og udstyr, men det er ikke et krav.

Brandvagt

Denne vagt består helt simpelt i at holde vagt ved en branddør og at åbne denne, hvis du får besked på det af sikkerhedsvagterne. Brandvagten er en vagt, som er spredt rundt på hele festivalpladsen. I og med vagterne er placeret ved alle branddøre og nødudgange, er det muligt både at skulle holde vagt et stille sted og ude blandt folk. Derfor skal du være indstillet på til tider at snakke med festivalgæster og i mange tilfælde hjælpe dem med at finde den dør, der kan bruges.

Hvis du er smilende og hjælpsom, selv når det går lidt langsomt, vil denne tjans være noget for dig. Vigtigt er det på denne vagt, at du husker det praktiske og varme tøj, da du kan blive stillet ved en nødudgang udenfor. Opgaven kan også byde på ad hoc opgaver ved andre vagter, hvor der er brug for ekstra hjælp. Så hvis du ikke er bange for, at en rolig vagt pludselig bliver ændret til en med mere gang i den, er det bestemt brandvagten, som er noget for dig.

Standbyhold

Standbyholdet er for dig, der er klar på alle mulige opgaver, da vi aldrig helt ved, hvad der kan dukke op. Denne post kan bestå af både småopgaver, som skal løses hurtigt, men det kan også være en enkelt opgave, der varer hele dagen. Nøgleordet her er altså omstillingsparathed og gåpåmod, uanset hvilken opgave der skulle dukke op. Du kan dog også risikere at sidde i venteposition en hel dag, men under SPOT vil der altid være lidt musik i det fjerne og godt selskab, du kan fornøje dig med.

De opgaver, der kan opstå i løbet af en dag, kan være kørselsopgaver af forskellig art eller eventuel dækning af en post, hvor en anden frivillig er blevet forhindret pga. sygdom. Det kan også være, du bliver sendt ud som frivilligforkæler, hvor du får mulighed for at glæde dine medfrivillige med snacks eller slik.

Bandrumscatering

Inden alle musikerne rykker ind i deres bandrum, skal de have leveret en masse praktiske ting som håndklæder, kaffemaskiner, te, frugt, slik m.m., og det skal pakkes i dagene op til festivalen og efterfølgende bringes ud. Disse kasser pakkes og leveres af de frivillige fra bandrumscatering. Du går en del på denne vagt, men der hygges også en masse.

Bandrum

Bandrum søger glade, søde, dejlige og venlige medhjælpere, der har lyst til at gøre, hvad de kan for, at musikerne og andre optrædende får en speciel og god oplevelse på SPOT, når de benytter sig af de dertil indrettede bandrum. Din opgave består oftest i at klargøre disse og sørge for, at de forskellige bands bliver serviceret med hensyn til kaffe, te, frugt, snacks, øl, vand og håndklæder, og i det hele taget stå som SPOTs forlængede servicearm. Kort sagt skal du sørge for, at der hersker en hyggelig og afslappet stemning i bandrummene. Denne vagt består i høj grad af længere perioder med ventetid og kortere, men travle ryk. Dermed bliver der også tid til at hygge med de andre frivillige. Glade smil, serviceminded, imødekommenhed og ordenssans er kodeordene.

Catering

Cateringholdet er en meget vigtig instans på enhver produktion. Det er essentielt, at alle musikere og samtlige frivillige får noget godt at spise således, at de kan udføre deres opgaver på fuld mave.

Spisetiderne er som oftest det, folk virkelig ser frem til, og cateringområdet skal gerne være et sted, man har lyst til at komme igen og igen. Der vil være perioder med stort arbejdspres og tendens til lettere stress, men til gengæld vil der i perioder også være god tid til at tage sig en slapper med de andre fra cateringen. Vi vægter, at alle får en positiv oplevelse af et godt måltid i en glad atmosfære. Så har du lyst til at være en del af et større team af engagerede frivillige, som sammen deltager i produktion og servering af mad til en buffet med op mod 1200 kuverter til hvert måltid, er det her, vi har brug for dig.

Billetkontrol

De frivillige ved indgangen er de første personer, der møder de betalende gæster, når de kommer til festivalen. Det er en hyggelig vagt, hvor du kommer i kontakt med mange forventningsfulde mennesker, og det er i sagens natur en af billetkontrollørens vigtigste opgaver at sørge for, at gæsterne ankommer til en rar, hyggelig og afslappet stemning. Her skal gæsternes billetter scannes, og de skal have deres armbånd på og mulighed for at få svar på deres spørgsmål omkring forholdene under SPOT. Her har du mulighed for at yde en topservice til SPOT-gæsterne samtidig med, at du spreder en glad stemning – selv når du med et smil på læben hjælper med en pludselig opstået forhindring.

Skribenter til SPOT+

SPOT+ er SPOTs seminar- og networking-program, som tiltrækker danske og internationale branchefolk. Aktiviteterne foregår overvejende fredag og lørdag i dagtimerne. Vi vil gerne have skribenter, der kan interviewe både danske og internationale gæster om aktiviteterne og det udbytte, de får af at være på SPOT. Lørdag er især vigtig, da gæsterne her har fået festivalen og networking-aktiviteterne ind under huden og har noget at tale ud fra.

SPOTs frivillig-app

SPOT har udviklet en app til festivalens frivillige, som gør det muligt at se masser af oplysninger om festivalen, finde festivalens kontaktpersoner, se egne frivillig-vagter m.m.

App’en er temmelig ny, og der arbejdes løbende på den, så skriv endelig til apps@spotfestival.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til den.

Du finder app’en hér:

[akauth]

Aarhus Volume ● Stechers ● Safeticket ● VoxHall ● Radar ● Atlas  ● Train  ● Fairbar ● Clemens Gastro & Bar ● Tape  ● Studenterhuset Aalborg ● RMC – Rhythmic Music Conservatory ● Studenterrådet ved Aarhus Universitet ● P6 Beat ● Aamer Khan ● KarriereKanonen ● DUP – Danske Uafhængige Pladeselskaber ● Dotnamics ● DJM – Det Jyske Musikkonservatorium ● Sønderborghus ● ORA & Uhørt ● Nygadehuset ● Tobakken ● Femmøller Efterskole ● Idrætshøjskolen Aarhus ● Rudehøj Efterskole ● Testrup Højskole ● Brandbjerg Højskole  ● Factory 92 ● DeConcert ● Aarhus Record Fair ● Aarhus Calling ● det turkise telt  ● Días Nórdicos ● HeadQuarters ● Aarhus Echo ● Aarhus Sinfonietta ● Aarhus Jazz Orchestra ● Spoken Word Festival ● Kvindemuseet i Aarhus ● SPOT on Greenland ● Feum ● Westside Music Sweden  ● SMAL ● Sydhavnen ● Across The Floor ● Aftryk Festival  ● Strøm ● Copenhagen Music ● Musikbunkeren ● SPOT The Future ● Ja Ja Ja ● Mono goes Metal ● Silent Events ● Part Time Records ● Sherwood Records ● Tapetown Studio ● Go Green With Aarhus ● Clouds Hill ● HiFi Klubben ● Mads Nørgaard ● Trævarefabrikernes UDSALG ● VIU Eyewear ● Øst for Paradis ● iL Locale Smash! ● Bang! Pow! ● Wonderwhy x We Are Sururban ● Crunchy Frog ● Rock the Region ● Metal på Train ● Shordwood ● CPH Music ● RECession ●  Music City Network ● Pipeline ● Excite ● Kansas City/MudCity ● Limbo ● Luger ● Way Up North ● GRISK

SPOT Festival ● Vester Allé 15 ● 8000 Aarhus C ● Tlf: 8612 8444 ● info@spotfestival.dk