En aften med tryk på METAL

Af: Kathrine Alby og Henrik Friis

Hvis du er til metal i stride strømme, bør du rette din opmærksomhed mod spillestedet Train fredag aften. Her slår SPOT og Train kræfterne sammen om at præsentere en hel aften dedikeret til musikkens tungeste toner med BAEST, LLNN, Orm, Xenoblight og Nyt Liv. Den danske metal-genre er i rivende udvikling, og det understreger vi med fem hårdtslående acts kombineret med international markedsføring og networking.

BAEST ankommer med en oldschool nerve, der kombineres med bandets egen kreative og fandenivoldske live-energi – som nu virkelig giver international opmærksomhed med pladekontrakt og turneer. LLNN er klar til at tage dig med på en rumrejse med deres post-apokalyptiske hardcore,  blandet med sludge metal og mørke sci-fi elementer. Orm er et langstrakt, koldt og benløst dyr, som bevæger sig i dybet. Her taler vi om melodisk black metal kombineret med nordisk melankoli og et swingende udtryk. Xenoblight er et ekstremmetalband fra Silkeborg, som arbejder med hurtigt tempo, knusende intensitet og et melodisk lyrisk univers. Og hele metalballet åbnes af det dansksprogede hardcoreband NYT LIV, som blæser dig omkuld med samfundskritiske tekster og en bragende energi.

Programmet laves i samarbejde med Metal Royale og Mono Goes Metal og bør tages som udtryk for en scene i stærk udvikling. Trains direktør Carsten Nielsen siger ligefrem at ”vi er i gang med en ny æra for den danske metalmusik”:

– Metalgenren er for alvor i vækst, og i samarbejdet med SPOT kan vi for alvor skabe en større branchemæssig forståelse for metalmusikkens nationale og internationale potentiale. SPOT handler netop om at søge, formidle og promovere danske og internationale artister. Det handler om at skabe et rum for nye genrer og samarbejder på tværs. Derfor ønsker Train at skabe en scene og et rum, som er dedikeret til den danske metalscene.

Det udsagn understøttes af Jens Uhre Karlsson. Han er manager for Baest, men arbejder også for SPOT og MXD – Music Export Denmark på at gøre denne aften til et særligt metal-networking event mellem dansk og international branche.

– Vi kan virkelig mærke at konkurrencen bliver større og større. Og der er flere tegn. Danske metalbands bliver i større grad bliver opdaget og signet hos den etablerede branche – det er stærkt at niche- og undergrundsbands bliver samlet op og introduceret på det generelle marked. Det var ikke sket for to år siden. Copenhell vokser omtale-mæssigt som internationalt mødested. MØL har fået international pladekontrakt. Og i Baest kan vi virkelig mærke, at det går stærkt. Vi er mange gode upcoming acts om at dele denne nye opmærksomhed, som hviler på metal bands i Danmark.

Det er godt for konkurrencen, fortæller manageren om gruppen, der netop er kommet hjem fra tur med polske Decapitated og i denne tid venter på bekræftelse om en månedlang turné igen til efteråret.

Til SPOT-fremstødet for de danske metalbands på Train fortæller Jens Uhre Karlsson, at der bl.a. kommer besøg fra agencies, bookingfirmaer, festivaler, medier m.v. fra Norden, UK, Østeuropa og Holland til et netværksmøde med dansk (metal)branche, som afvikles på Train – lige inden de alle skal være med, når den musikalske helvedesild bryder løs.

[akauth]

Aarhus Volume ● Stechers ● Safeticket ● VoxHall ● Radar ● Atlas  ● Train  ● Fairbar ● Clemens Gastro & Bar ● Tape  ● Studenterhuset Aalborg ● RMC – Rhythmic Music Conservatory ● Studenterrådet ved Aarhus Universitet ● P6 Beat ● Aamer Khan ● KarriereKanonen ● DUP – Danske Uafhængige Pladeselskaber ● Dotnamics ● DJM – Det Jyske Musikkonservatorium ● Sønderborghus ● ORA & Uhørt ● Nygadehuset ● Tobakken ● Femmøller Efterskole ● Idrætshøjskolen Aarhus ● Rudehøj Efterskole ● Testrup Højskole ● Brandbjerg Højskole  ● Factory 92 ● DeConcert ● Aarhus Record Fair ● Aarhus Calling ● det turkise telt  ● Días Nórdicos ● HeadQuarters ● Aarhus Echo ● Aarhus Sinfonietta ● Aarhus Jazz Orchestra ● Spoken Word Festival ● Kvindemuseet i Aarhus ● SPOT on Greenland ● Feum ● Westside Music Sweden  ● SMAL ● Sydhavnen ● Across The Floor ● Aftryk Festival  ● Strøm ● Copenhagen Music ● Musikbunkeren ● SPOT The Future ● Ja Ja Ja ● Mono goes Metal ● Silent Events ● Part Time Records ● Sherwood Records ● Tapetown Studio ● Go Green With Aarhus ● Clouds Hill ● HiFi Klubben ● Mads Nørgaard ● Trævarefabrikernes UDSALG ● VIU Eyewear ● Øst for Paradis ● iL Locale Smash! ● Bang! Pow! ● Wonderwhy x We Are Sururban ● Crunchy Frog ● Rock the Region ● Metal på Train ● Shordwood ● CPH Music ● RECession ●  Music City Network ● Pipeline ● Excite ● Kansas City/MudCity ● Limbo ● Luger ● Way Up North ● GRISK

SPOT Festival ● Vester Allé 15 ● 8000 Aarhus C ● Tlf: 8612 8444 ● info@spotfestival.dk