Kan man leve en god og samtidig bæredygtig tilværelse?
”Ja”, siger Frank Erichsen alias Bonderøven.
Samme korte svar kommer andre med, hvis man spørger, om man kan dyrke gourmet-svampe i kaffegrums? – eller lave hudpleje-produkter af det? Eller hvis man vil høre, om man virkelig kan få godt forretningskoncept ud af at sælge brugte byggematerialer? Svaret er og bliver ”Ja”
SPOT og Aarhus Kommune har indgået en 2-årige samarbejds-aftale om at sætte fokus på klimaet over for især de 18-29 årige, og at skubbe på for at få bringe klimadebatten ind i endnu flere sammenhænge. Og det resulterer i et to-dages program under SPOT med inspirations-talks og andre indslag, som ud over ovennævnte også kommer ind på samkøringstjenester, musikeren Marc Facchinis brug af klimaproblematikken i sin musik, teatret Svalegangens projekt United Change, der tager afsæt i FNs verdensmål, og hvordan en lokal højprofileret politiker har gentænkt sine egne forbrugsvaner.
Programmet er:
Fredag 3. maj
17:15-17:45: Marc Facchini (koncert og Q&A)
18:00-18:30: GoMore
19:00-19:30: Fra Grums til Gourmet
Lørdag 4. maj
16:30-17:00: Genbyg
17:30-18:00: Teatret Svalegangen
18:30-19:00: Camilla Fabricius
19:30-20:00: Grums Aarhus
20:30-21:00: Frank Erichsen
Marc Facchini
Med klimaforandringer som lyrisk tema udforsker Marc Fachinni koblingen mellem klassisk musik og nutidig sangskrivning. Med sig har han violinisten Maria Jagd.
GoMore
Samkørselstjenesten GoMore er efterhånden udbredt i hele Danmark. Virksomheden var en af de første, der så mulighederne for forretning inden for deleøkonomi og bæredygtighed.
Fra Grums Til Gourmet
Kan der vokse gourmetsvampe op af byens brugte kaffegrums? Svaret er ja – og svampene vokser i sådan en grad, at folkene bag Fra Grums til Gourmet vandt Salling Food Award i 2018.
Genbyg
Der er forretning i cirkulær økonomi. Det har Genbyg bevist siden 1998. Genbyg er Danmarks største byggemarked med brugte byggematerialer og er specialiseret i opkøb og videresalg af brugte byggematerialer.
Teatret Svalegangen
Teatret Svalegangen har skabt projektet United Change, som frem til 2022 vil arbejde med kunstnerisk formidling af FN’s verdensmål. Det sker gennem udvikling af sanselige, interaktive oplevelser baseret på hvert verdensmål, som inviterer til det personlige engagement i verdensmålene.
Camilla Fabricius
Camilla Fabricius er – udover at være medlem af Aarhus Byråd og forperson for Bæredygtighedsudvalget – passioneret omkring bæredygtighed og forbrug. Hun har blandt andet haft sine egne forbrugsvaner under den helt store lup.
GRUMS
De fleste ved, at en kop kaffe gør underværker ved et morgentræt ansigt. Men GRUMS Aarhus har fundet ud af, at kaffegrumsen kan laves til hudplejeprodukter. Ressourceoptimering er et kodeord for virksomheden.
Frank Erichsen
Frank Erichsen har huseret på DR med TV-programmet ’Bonderøven’ gennem en årrække med betragtninger om, hvordan man kan leve et bæredygtigt liv – ikke bare ressourcemæssigt, men også økonomisk og socialt.